HELLO

HELLO

Booommm ! powerr

Gua tengah usha lu , sorry blog gua agak messy , tapi tak apa yang penting content kan ?
7 march 2014

Hai ! comel nye awak yang tengah stalk blog sy , hope dapat pedoman dari cerita-cerita sy ! ^^


Wednesday, 21 December 2011







salam ngek , anda lihat video diatas sana .? yes , sori ek , yang tue tinggak kenangan ja ,
yes , tadew sape nak marah aku kod , sebabnya diorang bukanya tahu , 
apa perasaan aku kan .? apa yang diorang tahu , sabar , sabar dan sabar
eh , bape banyak sabar la yeee , buhsan dgn prkataan tue tpy aku amek jugak lha , aku SAYANG  dia , tapy kalo aku cakap nyh , perang besar yang akan berlaku ,
takpe-2 , result lah yg mmbantu aku dan menentukan hidup aku bukan dia kan .?
so , jngan risau lah ye cik picha , be fun and be yours .




nyh , untuk kaw budak , amek nyh , kalo bole aku nak nyanyikan ini untuk kaw , biar adew rsew ckittt yee , hoho , salam membaca yerp ,

takud




gegar-gegar mmg mengegar lah jawabnya yea , haty aku risau yg tramat sesangat nyh ,
result maw keluar maaa , hee , ampa ta kesah bole .? aku takod sangat nyh , bole dok gelak pulak
saked rasanya untuk esok mcm mna perasaan aku esok .? sedih .? gembira .? terluka .? atau pun .???
heh , memang berbagi-bagi ,entah la korang malas aku nak tulis blog mcm nyh .

Saturday, 19 November 2011

heh , aku cari gadoh dengan dya nyh pulak.

.
hey-2 korunx maaf la yerh aku cuma nak gtaw nyh . aku gadoh dgn budak indon mna tah .
heh nama dya putra adika , heh meluad aku dengarnya haoyai , tapi tue lha aku yang mulakan dulu . bodoh gak aku , tapi tak lha , boleh gak ckap indon sikit-2 . kan-3
wahahahah ny aku sajikan untuk ampa .
 

  ;harap maklum aku mintak maaf dekat pihak indonesia atas kesilapan aku tadi , herk .? aku slaah ka .? ye lha , jangn riak sangat lha , mntang-2 lwan dekat ngara depa dha bagus lha.? hey-2 jgn mcm ute lha , hmpa bca lha cndiry aku cukup maleh lha ,
first time aku ngadoh dgn org indon nyh , xpernah-2 gadoh jdyh lagu ny pulak dha . adoyai ..
seyes ,aku mula-2 sangsi gak , nk tgk apa reaksi depa kan.? tapi ta bole tahan doe .
 
 
beribu sesalan >>><<<
________________________________________________________
terima kasih atas kesudian baca entry aku.
_________________________________________________________

Friday, 18 November 2011

mimpi ni mmg best smpai trbwa-bwa

.
hehe , aku ada cerita ,menarik taw , mesty besh punya lha , smpai trnganga punya kalau baca nyh ,aku mmpi psal si ALIAS hoho , taw dak kamy p mna.>? aku dan dia ada dekat PLKN lha , naik kapal pulak tue , best kok , mcm naik kapal titanic pulak yerp , sweet gitu . haha , aku mimpi kapel balek dgn dya , walaweyh , masa dekat sana kami lalui macam-2 dugaan kod , yang pasti dia tak suka bila aku beri panggilan "aku" dan "hang" dia majok hneh , ha ha cek pjok ja , lpas ja kmeyh lalui semua tue , kamey nak balik la rmai-2 aku dapat tahu bahwa kapal kami dha karam an then .. pakat-2 gelabah la oi , tnggu lagy , yang aku nih tnggu lagi tak nangeh , si dia cuba untuk kesatkan air mata aku doe , dan diaorang cakap ada satu kapal tapi kapal tue kecik muat-2 ja pung , jadi kitaorang kena kalod-2 untuk naik ke dalam kapal yang kecik tue , dialah yang pimpin aku naik dalam kapal tue , dan yang paling malangnya kami terpisah dalam ka[al tue , kami dipisahkan sebabnya kapal yang kami naiki tue tak stabil disebabkan orang terlalu ramai dalam kapal tue , kami mngambil keputusan untuk berpecah walaupun hati msaing-2 tak nak , aku menagis terkedu-kedu , dan aku tengok mata dia merah sangat-2 aku rasa macam kami akan dipisahkan untuk selama-lamanya ,
 
aku mula risaw dengan keadaan sekeliling ALIAS dha jauh dari pndagan aku , aku dengar dari kapten bahawa ALIAS kena diturnkan dibawah untuk check enjin , hah , mngelabah habis la aku , aku pergi cari kapten tue dan cakap saia pndai berenang dan saia akan pergi untuk check enjin tue dengan dia , tetapi ALIAS , dia tak kasi aku untuk pergi biar dia sahaja yang pergi dan tolong hormat keputusan dia , badan aku lemah dan tak berdaya lagi aku cuba untuk fahamkan dia kalau apa-2 terjadi kita tanggung bersama .
huh , dia marah-2 dekat aku , aku cakap " kau pergi lha " dengan rsa snyum nya selamba ja dia pergi and then mmpi aku end mcm tue ja , hee
 
korang rsa tak mcm cinta kami nyh tak ada jalan kesudahan mcm trgntung , and mseh ada lagi yg belum kami buad .? apa itu .? aku pung tak pasti hee , tapi xpe lha ,lupakan ja 
 tak dak sapa nak siasat untuk aku , buang msa g ada lha , hadoyai , lekeh r aku nyh .
oke lha kwan saia nax tmbahkan lagy widget nyh daaa .
 
_______________________________________________________________________________________
hehe terima kasih sebab bca entry yg xsebeerapa nyh yerp ,
_________________________________________________________________________________________-- 

Thursday, 17 November 2011

hmm . jgn sedih mseh ad org yg msalahnya berat dari kita .

.
kawan-2 yang aku cntai , maaf aku sekiranya selama ini , aku ada trksar bhasa 
say hye and salam , aku rasakan satu perubahan setelah mmbca sebuah blog ,
seorang gadis yg berusia 16 tahun ,
begitu menyayat hati , tapi apakan daya semua itu kuasa yg maha esa.
huh , penat dha lelah sngt bgykuw untuk dia mnerima segalanya ,
sungguh murni dan suci cnta mereka , betapa gmbiranya mereka ,
tetapi hbungan mreka dpisahkan dgn ajal/maut ,
betapa pilunya hati ini , menitis air matakuw , apakah ini yg harus aku lkukan .?
jika aku brada ditmpat dya ,
berdsarkan crita beliau ,
BFnya tlah prgy ke rahmatullah ,
AL-FATIHAH untuk arwah .
 
brcerita tntng ini , teringat pula arwah nabil fikri ,
maafkan aku kawan-2 andai aku bangkitkan cerita ini ,
aku akan selalu doakan untuk arwah ,
aku tahu dia seorang yang periang bukan .? yeah kwan mari kita dptkan
kptusan yg baek untuk PMR nnty ,
buktikan kpada smua org , dan lakukan utk kwan kita iaitu arwah nabil
smpai sekrang aku tak hbeh2 fikir itu baru kawan baikku,
mcm mana pula kalau orang yg aku sayangi pergy meniggalkan aku adakah aku
dapat menerimanya atau .>? sebaliknya.?
sangkaan seseorang yg baek takkan melecet jika dia gunakan hatinya bukan.?

rindu aku pada si dia bgitu mndalam lgyh smpaikan trbwa-bwa dlm 
mimpi pung ada jugak , aku ingin dia sahaja , huh , apalah dayaku untuk memulihkan semua itu?
hayatku ini hanya dihabiskan tanpa rasa senang dan gembira
apakah aku patut dicintai.?
fkiran dan soalan yang sama aku kemukan untuk dinilai,
ramai orang yg tdak smpurna didunaia ini
adakah aku tidak belajar mnerima orang yang tidak smpurna .?
ataupun keegoaan aku untuk cintanya begitu mendalam ,
harh , sudah aku usahakan untuk tidak menitiskan air mata walu setitik pon ,
tapi apakan daya aku hanya insan yg lemah dan tidak mmpunyai apa-2
hanya doa yang sntiasa mengiringiku,
aku juga sekarang lebih menhabsekan wktu-2 ku dgn prkra sia-2
hmm , harap-2 berlaku peubahan dalam hidupku ini



_______________________________________________________________
baiklah korang , saya berunru diri dulu ya 
______________________________________________________________

ny untuk hmpa noh . .

.
hehe , nyh video maen2 jah ,
 gpon xredy pa2 pung . 

Monday, 7 November 2011

sayang , napa tak balas mcj ?

.
jawab salam saia ,
kenapa lha aku dipermainkan dengan tidak membalas mcj , 
apa salah aku doe ,
aku tak pernah kecewakn hang ,
xp hang.?
selalu buad aku kecewa ,
tah la weyh ,
nak putuskan smua nih ,
nanty aku yang akan mengalirkan air mata ,
hang taw ka.? aku dok nangeh sai hang .?
mesti dak kan , sbbnya hg lbeyh tmpukan ,
prhtian pda kengkwan , syox dgn dri hang ,
kerja hang , aku.?
hee ,
biarkan je lha ,
pndai2 lha , nak mmpos ka , nak sakit ka ?
smua tue hnyalah bnda kcil ,
hmpir sja kau mntx aku mati ,
kau nak sangat kan.?
yes memang lha , kau pernah cita ,
kaw dipermainkan bukan.?
ceh , hawad aku tak layak dpt peluang ka.?
hina sangat kah aku.?
berat hati nak luahkan semua nyh , tpi apakan daya ,
lagu aku pendam lagy aku rasa mqah ,
hang prnah tnya aku oke ke dak.?
dak pon ,
yang hang taw nak jumpa ja ,
so what der.?
sorry to say ,
aku sayang hang !
hang ta taw pa pon , tapi toodia lha ,
dha trlnjur syang ,
aku snggup lha , hang nak buad apa pon ,
dekat aku ,
jnjy aku dpt hang sudah ,
terseksa kah aku , kesihannnnn ,
tapi aku tak maw kasihankan diri aku sndiri ,
kenapa .?bila bhagia smua indah ,
dan duka smunya burookk ,
kenapa kenapa kenapa .?
siapa nak jawab soalan aku.?
benarkah aku tak patut bercinta ,
aku memng tak layak bercinta ,
atau aku insan yang tak layak dicintai ,
pergi mampos lha ,
ckop lha smpai dsni rintihan aku ,
________________________________________

Sunday, 6 November 2011

hah , kalo aku chubby pesal .?

.
it's about them ,

they call me chubby ? did i care about that , be smple ,
can make our friends and lovers ,
can make me happy whole days ,
hah ?
sorry lha aku nak terai speaking nengok ,
ap yg akan brlaku tah .?
takpatakpa , lupakan saja .
first sekali aku nak cakap aku tak kalod lha ,
kalo diorang ckap aku chubby ,
sbbnya mmg pon ,
dha ta larat nak kawal semua nyh ,
aku ta nak jdy hipokrit mcm
sesetengah orang tue ,
tapai akan cuba gak lha ,
aku just tamaw memudaratkan diri aku sendiri saja ,
kalo dha memudaratkan dri ,
tntu bole mnyusahkan byk pihak ,
cntohnya , mak bapak aku ,
pihak hospital ,
pihal medical ,
yg nak sdiakan ubat untuk aku ,
cheh , ta pyah lha .



hee , SUMPAH , aku tamaw
mqah orang ny sbbnya ,
nanty aku yg susah ,
so ,brhnti lha mngata ek./?
kalo ada orang yg xdpt mnerima ,
ta kesah lha ,

Monday, 31 October 2011

hehe kta kwan kan.?

.
hye kwan-kwan hmm, jawab salam saia ek ,
whahaha , mcm mna skola ok ark .? ada msalah apa-apa ark .?
hoho semuanya bermula dgn bismillah .
kalu tak pon berdoa je lah supaya keadaan menjadi seperti biasa
begitu juga dengan saia ,
hmm , kisah saia yang tak henti2
meneruskan kehidupan yang abadi ,
hehe ,ampa nak tau satu cerita tak , yang tak seberapa nyh oke2 
saia mulakan .
 
keadaan seseorang akan berubah
bila mereka melakukan sesuatu yang bru ,
begitu juga saia ,
saia ingin menikmati kehidupan yang 
belum saia terokai ,
hah , tgk si A khidupan dia ,
hmm ,anak orang kaya ,
bestnyaaa , dy ragged , dy chomil ,dy hot ,
whahaha , kau ada .?
whaha . sebenarnya saia jst nk gtaw ,
saia rsa ada yg lbih bgos dri saia ,
dan tak ada manusia yang smpurna .
 
 
 
oke saia out noh ,((merapu habeh)) 

Friday, 28 October 2011

wah , cweetnya de pa nyh .! hoho mcm gula2

 

"wah , betul cakap orang cinta itu memang indah ,
jika kita saling memahami , bertolak ansur , saling setia ,
tiada salah sangka , tiada cemburu berlebihan tiada kongkongan ,
hmm , serba manis dengan cinta contohnya bebudak FB skunx
best sangat kadang-kadang aku  jeles kod haha ,
depa pergi dating jauh-jauh ,
hmm , itu terserah lah depa punya kes ,
aku punya kes lain la pulak kan ,
bila aku dapat tau ja depa ny gadoh jugak ,
tapi tak lah sampai perang kaki dan tangan ,
macam biasa ja ,
meraka setia smapai setahuan dua ,
sumpah ! aku tak pernah kapel 
smpai setahun dua sebabnya 
berpunca dari aku lah ,
stail nak belaja tapi nak bercinta las-las
habuk dengan hampas pon tak dak ,
 
pernah la jugak kekadang aku nangeh sendiri
sebabnya dok tengok kawan-kawan-kawan aku dok
pegang henset depa tue ,
yang aku nyh usha la tanda jeles ! 
hmm , depa tak taw ,
kadang-kadang jadi mangsa peneman dating ,
buhsan rr ,
bila masa aku pulak ,
 
 
mungkin tuhan telah tetapkan bahawa 
aku tidak dibenarkan kapel lama-lama 
untuk mneglak daripada dosa ,
uh uke , aku terima dengan hati terbuka , aku tak kisah la , 
janji hidup aku happy dgn skunx ,
kalo tak rugi jgak lah ,
kna topup sebab nk mcj ,
alahai aq dh la stail ta ska topup ,
biar je lah ,
aku ni selalu berangan dengan putera impian aku 
hehe , smpai skunx tak sampai-sampai.
hoho aku sabar mnunggu wahai cek putra ,



haha , okiaq la chek nak chow nyh , :)

Thursday, 27 October 2011

hadoi , kami nak tanya hampa bole .?

 

jawab salam ya ,
oke lah korang semua saia nak menceritakan
tentang seorang makcik yang sedang kebuluran
dan kelaparan kerana dihalau oleh anak-anaknya ,
dia terlihat seorang wanita muda sedang ayik melayan anaknya itu ,
anaknya itu masih bayi dan kanak-kanak ,
lalu wanita tua itu meminta sedikit makanan 
untuk mengisi perodnya ,
tapi malangnya wanita itu ,
menghalau si tue itu ,
dengan segera wanita tua itu berkata ,
 
 
"anakmu yang sedang kau suapkan bubur ini
akan derhaka kepadamu kelak , dy akan memnggilmu , 
orang tua yang hina , dan kaw akan diseksa 
dengan anakmu sendiri"
 
wanita tua itu terus menhilang diri , lalu ibu ,
yang sedang menyuapkan anknya itu lalu meninggalkan anknya ,
dan dia mngejar wanita itu ,
sejak pada itu wanita trsebut tidak mnjumpai si tua dan
dia telah hilang darah dagingnya yang dia tinggalkan ,**

omg !
*kita ada pilihan untuk hidup dan akal untuk berfikir dan
hati untuk memberi kasih sayang !*
 
betapa bodohnya wanita itu , so, kadang2 kehidupan kita
juga lebih kurang mcam tue jgak ,
so, gnakanlah sebaik mngkin 
apa yang kita ada ,
jgn mudah buat kputusan pdahal
ada bnda yang lebih pnting dari itu ,
tmbah-tmbah kalau dalam perhubungan
bukanlah aku ini pakar cinta
tapi sekurang-kurangnya aku kongsi
apa yang aku rasa patut dikongsi matangkan diri anda
dengan pengalaman diri yerp ,
 
 
 
so , becarefull from your situations girls and guys # 
 

Wednesday, 26 October 2011

eh-eh dy ny .?

 
hye, kwan2 ku yg setia mmbca blog aq nyh
oke2 aku nak cita sal seorang makhluk tuhan nyh
ye,.ye.. sblom tue amek msa anda ntok bca cerita saia sbntar ,
oke2 dy ny bole lh
kelakar jgak , hlang cdyh aq ,
bole chat dgn dy ,
siap ajk jmpa kod .!
wah2 mesra alam gtu ,
heheheh ,
 
kalau korang nk tao dy ny seakan-akan
pham ja ap yg aq nk tulis xp 
sbnarnya tak pon ,
hmm,oke tgh cari org yg btol2
pntas dihrgai dn mnghrgai,
:P ,
hu2 suka suki saia ja ,
hehe , mcm ny lah rupa saia ,
bila update satus nyh ,
jdykn hary anda seperti eny setiap hary supaya dapat lpakan org yg saketkn hty koran x. . !

Tuesday, 25 October 2011

saia benci awak !

 
hey , koranx nak tahu tak ada pengecut
la yg hadir dalam idop aq
so.?
aku nak cta la neyh
dy nyh mmg xblas mcj aq xjwb kol aq
igtkan status tue utk aq rupa-rupanya 
org laen agaknyaa
wahai kaum adam knapa kaw
rosakkan hbungan kita yerp,
adakah aq yg clah nilai kaw atau .?
kaw yg dh nak jdyh PLAYBOY 
stop about that 
aq tgh bengang dgn dy aq dh cta dkt genk CWE
depa bgyh komitmen yg baek
ncib ja kan kaw xangkt fon
kalu tak berapi telinga nyh
memang nk kna bdak nyh
byk lah alasan kaw
nk cuba lari dri kenyataan yg kaw !!
salah ! ````
apa kes nyh . cuba lari dri msalah
kaw xtakut dosa ka.?
atau kaw memnag suka hobi mngumpul dosa mnyakitkan
hty2 wnita mcm aq
stupid/foolish?
dh kaw mmg dasyat la
kaw hnsem tera mna.?
 
sudah-sudah la tue
jgn smpai aq bngkarkan sesuatu yang tidak dinigini sudaa
mntak maaf dkt aq pon jdyh laa
itu dh bole rwat luka aq nyh
sekurang-kurangya kaw bole idop tnang dgn gaji kaw tue
kaw ada.?
hmm, mmg sakit aty der .!
sapa nk tnjuk dy saket aty msty kna ad tmpat
dn msa yg btoy ,
so, aq dh tnuk xp kaw yg bengong der.,
hadoyai .!
sudah la aq pnya status pnoh dgn kisah kaw
sakitkan hty aq .
jgn lah buad lapang der
konterversi yg kaw bngkitkan nyh
buad aku geli ketiak
yess ,
nak aku doakan kaw yg buka2 ke.?
omg !
aku tak lah smpai mcm tue ckaly yep .
sotongman !
 
 
dah la aku naek buhsan dgn kaw !  

xhabeh-habeh lagy ka.?

nah,tetiba ja aku nak tulis wrna pink nyh , 
hty sdg trbkar sgt nyh .
wah jeles la tue ,
hey ! cikit tak kod !
dlm hty pnas mmbara xsngga nyh
kaw jgn buad aq mrah plezz
sayang2 hawad buad mcm tue tah .?
 
heeeee.! ampa tgk nyh
werr toodiaa ,
sudaa trciptalah stu kebongkaran kaw dusta
kih3 dan lagyh gelak weyh
aq xjdyh oFF fb
sbb trtgk kaw pnya status
bodoh rr kaw .!
bpe byk lagyh pmpuan kaw ngorat hek .!
kang! fiunggg
aq pon bole buad laaa
buuuuu



 
hee korang .! besh la pulak bca tutorial akak lysaa kita nyh .!
serius best gilerw aku dpt blaja
n blaja tntng dunia internet laa
hehe , blogger skunx kan maju2 cmua
mna ada yg cimple
btoy kan.?
so, aq kan clalu singgah blog dye
for learn more about blog.!
huh xsabo nak cuba sesuatu yang lebih baru larr.
kuang2 xsangka kak lysaa
rjin buad tutorial untuk semua bebudak blogger
support kak lysaa ,
hee shumil lak tue .
 
xpkan byk gak yg aq xpham tntng tutorial dy
mybe aq xalerts kod !
xpe2 nnty ok la tue
 
cuba koranx tgk macam2 ada kod dlm blogger dy .
it's perfect r .
bubyep kowan x.
 
chow dlu yewp ,
nawk tido mmpi indah
amin...